четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Happy birthday to me

Дааам.Днес имам рожден ден.Известно време след като навърших двадесет и няколко, рождените дни спряха да ме радват и рязко започнаха да ме депресират, но преди малко, отваряйки очи, бях твърдо решена да се науча отново да се радвам като дете на рожденният си ден.Нищо, че остарявам, по-важно е, че помъдрявам...което естествено не е най-готината утеха, но все пак е някаква.

Плана ми за невероятният екстаз до който трябваше да ме доведе днешният ми рожден ден тъкмо беше на път да проработи, когато току що осъзнах, че това най-вероятно ще се окаже най-тъпият и самотен рожден ден, който някой, някога е преживявал.По стечение на обстоятелствата се озовах трайно закотвена в бащината къща някъде там из Южна България, при това съвсем сама – любовта както винаги е далече и работи, семейството ми – също, приятелите ми всички до един са тръшнати от грип, а аз нямам никакво намерение да грипясам....изобщо скапана работа.

Та осъзнавайки какъв кошмарен рожден ден ми предстои днес, без любимите хора, без подаръци и без торта, реших че ще си направя кефа сама.Направих бърз план-график на кой да оставя за 30мин. малкият вързоп, който е трайно прикрепен към мен и как ще отида и сама ще си купя подарък – Ipod (от който имам отчаяна нужда, разбира се), но някакъв по-евтинджос, щото и без това им разказвам играта за няколко месеца.После пък ми мина гениалната идея, че ако джоба ми олекне с по-солидна сума за предполагаемият Ipod, бих била по предпазлива и грижовна към него и изпаднах в дълбок размисъл какъв точно да бъде – евтинджос или резачка.Тъкмо бях стигнала до някакво решение когато ми просветна, че е ужасно тъпо и отчаяно сам да си купиш подарък за рождения ден и сложих край на плана.

Ей сега, ако успея да се измъкна от къщи ще отскоча да си купя една торта от кварталната сладкарница, ще се прибера, ще си обуя пантофите и любимата пижама и ще си празнувам цял ден из къщи пред телевизора и компютъра.Ще се нахраня до безобразие с торта и спагети и ще си сложа ролки.Свещи няма да си купя.
Честит ми 27-ми рожден ден! Пожелавам си единствено здраве – за мен и за всички хора без които не мога.Подаръци и пожелания приемам с най-голямо удоволствие на адрес: ул.„В двореца съм сама”, № 1

17 коментара:

  1. Честито!:)Споделям част от спагетите и ролките с теб:) Тортата ти я оставям, не обичам сладко. По една случайност аз лично вече от 3 години умишлено "празнувам" рождения си ден сама с традицията- изпивам бутилка "Балънтайнче"- сама, Ъфкорсе, компа ми става любимата играчка и до края на деня някак си осъзнавам, че все пак не съм сама:) Но не искам да споделям моя тъп мазохизъм с теб:)Не е подходящия момент просто:) Бъди здрава и имам усещането, че няма да си сама днес. Обещай да споделиш по-късно дали съм била права:)Пък и супер си е с пижама и ролки да разполагаш със себе си, било то и в такъв ден:) ...май нищо не казах, ама..
    :)

    ОтговорИзтриване
  2. А аз мислех, че още не си станала. Ми така де! Принцесите не стават в тъмни доби. Не стават и в ранни зори.
    Честит празник! Бъдете здрави, Ваше височество! Целия комплект!
    И се усмихвайте!

    ОтговорИзтриване
  3. Ирония,
    то и аз принципно "не съм сама", ама в общия смисъл на думата се водя, че съм :)Ти остави ами ще вземе да ми хареса...наистина било готино да си по пижама и пантофи на рожденния си ден.Ако беше както обикновено вече да съм изхарчила 100-тина лева за прическа, маникюр и т.н :)))

    Морррррте,
    аз съм спешъл принцеса - не само, че не ставам, ами в последно време въобще и не си лягам.Благодарим,благодарим...да ви се връща(знам, че и ти не си сам, за това така в множествено число...)

    ОтговорИзтриване
  4. Честит Рожден Ден!
    Да си жива и здрава! Нека да има повече хора покрай теб, които да те карат да се усмихваш и чувстваш Принцеса!
    Извинявам се, че пиша под "Анонимен", но нямам регистрация!
    Преди, четях редовно, стария ти блог, сега ще го правя и с новия :)))))
    Всички сме празнували сами, поне един от рождените ни дни :))))) това си има и добри страни .....
    Моят беше преди 16 дни - 03.11. - това е Скорпионите сме много, за да предаваме цвят на живота на останалите :)))))
    Хубав ден!!!!!
    Това е ТВОЯТ ДЕН!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен,
    много благодаря за страхотните пожелания и се радвам, че сме "от една порода".Да не се сърдят останалите, но няма друга зодия която така бързо и трайно да ми ляга на сърцето :))))

    ОтговорИзтриване
  6. Честито и от мен! :)
    Много мечти и много настроение, за да се сражаваш за тях, ти пожелавам!
    Бъди щастлива!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит рожден ден!! Искрено се надявам да си имала хубав ден - нали е "ТВОЯТ ДЕН". Няма лошо да останеш сам със себе си, дори и на празник. В най-лошия случай - ще се убедиш за пореден път колко си привързана към близките.

    Жоро,FR (не се познаваме, но съм ти верен фен)

    P.S.Букета го върнаха поради неточен адрес. Ще се опитам да компенсирам с весела картинка на грипна тематика
    http://blog.mediabasket.eu/wp-content/uploads/2009/10/untitled.bmp

    ОтговорИзтриване
  8. А моя не го върнаха.
    Е, дру въпрос е дали е пристигнал. :)


    Днес нарочих една девойка, горе-долу на твоята възраст, спрях я и и подарих твоите пет рози - четири червени и една жълта. Надявам се да са ти харесали.

    ОтговорИзтриване
  9. Златина,
    Благодаря :)

    gogi69006,
    Благодаря.Не беше чак такава трагедия, каквато си представях - получих подарък- изненада по куриер, който е невероятен и така и не разбрах от кой е.Днес ще празнувам с част от близките ми.Е, 19-ти мина,но пък ще има още подаръци :))))

    Жоро,
    ей не ти върви и не ти...снощи сменях доставчика на интернет и нещо половината неща не ми зареждат, та и с картинката така... :(

    morrt,
    А, моля, моля...девойката защо така безсрамно е отмъкнала МОЯ букет??? Не й ли стана неудобно? :)

    ОтговорИзтриване
  10. Само в началото. После, като разбра, че не се шегувам се засмя прие цветята и отпраши по нейните си дела.

    ОтговорИзтриване
  11. С известно закъснение: честит рожден ден!!!
    Бъди здрава и все така умееща да се наслаждава на нещата!
    mariani

    ОтговорИзтриване
  12. Макар и с голямо закъснение – честито, Принцесо :) Ейй... ама само няколко дни да ме няма и ти веднага рожед ден спретваш :) Наред със здравето, радостите и успехите, които ти желая, ти пожелавам край теб винаги да са точните хора, в точния момент, с точната подкрепа, така че никога да не оставаш сама, когато не го желаеш. И тъй като няма друг начин, ти изпращам един виртуален букет,

    http://www.theflowerplacefv.com/images/tropical/Attendants_Bouquets.jpg

    и един виртуален подарък точно за сезона, който се надявам да ти допадне :)

    http://www.shoes.com/ProductImages/shoes_iaec1173312.jpg

    ОтговорИзтриване
  13. mariani,
    много благодаря :)))

    printz,
    направо в десятката :))) Много подходящ подарък за болен мозък на тема обувки :)))
    Благодаря за пожеланията и букета е в жестоки есенни цветове :)))

    ОтговорИзтриване
  14. Хехехе.... Сега остава да съм уцелил и номера и направо цена няма да имам :)

    ОтговорИзтриване
  15. Уверен съм, че не си получила ухапване по дупето, за подарък..:р

    ОтговорИзтриване
  16. анонимен,
    не, получавам си по принцип, не ми е нужен рожден ден.

    ОтговорИзтриване
  17. дам, като гледам е доста сочно, напълно си заслужава редовното ухапване.

    ОтговорИзтриване