петък, 13 ноември 2009 г.

Никога заедно

Те са тайна.Тя и той са красива, влюбена тайна.Много красива влюбена тайна.Обичат се тайно – на глътки и в откраднати мигове.По много.И все повече.Не, това не е история в която те двамата са невъзможни заради халки по безименните пръсти.Те са разделени заради различните светове в които са се родили – света на известните и света на обикновените хора.Тя няма място в неговият свят.Той няма място в нейният свят.

Нощ е, а тя тича надолу по стълбите в червена рокля и подредена коса.И тази нощ ще го обича тайно.Той я притиска силно до себе си, сякаш не иска никога да я пусне да се върне обратно в нейният свят.Тя го целува обезумяла, сякаш е забравила, че до скоро го е виждала единствено от сивия телевизор в хола й.Забравили са всичко, което ги разделя, забравили са кое трябва и кое не трябва и само принадлежат един на друг.И се обичат.До утре.
А утрото е болезнено.Тя си тръгва, а той я изпраща със сълзи.Не иска да я пусне да си тръгне, но и не може да я накара да остане.Той я целува за последно преди слънцето да ги види и закача диамант на врата й.Парещ диамант, който вместо него да отиде с нея в нейният свят и да разкаже на всички колко много я обича той.Тя го целува за последно преди слънцето да ги види и оставя пареш белег на врата му.Белег, който да разказва на неговият свят, че нея я има и го обича...някъде там...далече...в друг свят.

Вали дъжд, а тя е вперила синият си поглед в тъмнината на прозореца.Чака да види неговият син поглед.За да я обича тайно и тази нощ.Той нахлува бързо в дома й, както нахлу бързо в света й.Побързва да я целуне, преди да е полудяла.Играят безумна игра на невъзможна любов.Очите й блестят, а ръцете му парят.Не знаят кои са и какво са.Знаят само, че не могат един без друг.До утре.
А утрото е болезнено.Той си тръгва, а от нея се отделя сълза.Тя не може да го пусне да си отиде, но и не може да го задържи при себе си.Целува го за последно преди слънцето да ги види и отставя нарочно червеното си червило по ризата му.Червеното й червило Шанел, с което той толкова много я харесва.Оставя го, за да разкаже на всички в неговият свят, че снощи го е обичала тайно.Той я целува за последно преди слънцето да ги види и оставя парфюма си навсякъде по нея.Нарочно. Кожата й, косата й, ръцете й, устните й – всичко мирише на него.Оставя го, за да разкаже на всички в нейният свят, че някъде там, в друг свят, го има него, който е изгубил разсъдъка си по нея.

Те излизат един след друг и никога задено.Карат различни коли и никога заедно.Сядат в ресторанта един след друг, на различни маси, един срещу друг и никога заедно.Слизат един по един от самолета и не се поглеждат дори.Тя крие него, а той крие нея.Той я ревнува и тя ревнува него.Танцуват един за друг и никога заедно.Понякога е невъзможно, но те намират сили да се обичат.Радват се на детето си поотделно и никога заедно.Плачат, радват се и дишат заедно, но на вън са непознати, един след друг и никога заедно.

Те избраха да се обичат тайно и да не бъдат никога заедно...за да остане любовта им само тяхна...за да остане любовта им вечна...за да остане любовта им истинска.

...червеното ми червило Шанел и тази сутрин е върху ризата ти...

22 коментара:

  1. Понато, до болка познато... Поздравления за новия блог-дом, Принцесо :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Принце (с главно П, разбира се)
    Много се радвам, че си тук :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ако това е начина да съхранят любовта си, нека бъдат "никога заедно" :)
    mariani

    ОтговорИзтриване
  4. mariani,
    много се радвам да те видя :)

    ОтговорИзтриване
  5. еее не така де...Нещо не мога да се съглася. Това за "различните светове" не е ли просто оправдание за недостатъчна смелост? Смелост да се промениш, да загубиш заради това да си с някого...така мисля аз.
    Поздрави!
    Beijaflor

    ОтговорИзтриване
  6. Отдавна следя старият ти блог, сега ще следя и новия. Надявам се да публикуваш по - често. Удоволствие е да те чета. Между другото този е един от любимите ми твои постинги.
    Ти си вдъхновение и носиш радост, принцесо*!
    С пожелание за успешен, нов блог:
    Теди

    *някой много отдавна те бил наричал така, но това трябва да се промени...

    ОтговорИзтриване
  7. Beijaflor
    Да, всичко което правим или не правим в този живот е заради страха.Той движещ.Но винаги има причина да се страхуваш :) Аз съм споделила своята.

    ОтговорИзтриване
  8. Teddie
    благодаря, че си ме навестявала ( даже и без да знам) :))) Ще се опитам да пиша по-често, просто в момента наистина нямам време.
    И аз си харесвам този пост, защото е много от душата ми.За това избрах да започна с него.
    :)))

    ОтговорИзтриване
  9. хъммм...болезнена любов.Аз не бих могла дълго да обичам по този начин.

    ОтговорИзтриване
  10. Много тъга има тук..Не съм запозната с подобни усещания, като любов и разните там, но определено не искам да "имам" подобна. И без това твърде тъга има навсякъде. Искам да съм усмихната, когато обичам, макар,че не съм Червената шапчица:)
    За първи път те чета. Смятам да продължа:) Много ми хареса:)
    Благодаря!:)

    ОтговорИзтриване
  11. ...но, като се замисля, от друга страна- тръпката от чакането и последваща среща и да!- съхранението на вълшебното, това да се чувстваш единствен за другия без да се притесняват,че ще влезнат в дадено русло....хммм....

    пс- извини за второто ми мнение, но исках да добавя:)

    ОтговорИзтриване
  12. petyaL
    в любовта били нужни компромиси, казват...

    ОтговорИзтриване
  13. Ирония,
    вторият ти коментар смятам, че съвпада с моето виждане за нещата.Някои неща не бива да бъдат явни, за да не се прецакат :)))
    Добре дошла :)

    ОтговорИзтриване
  14. Понякога чакането си заслужава, ако наградата е да ухапеш това дупе..:))

    ОтговорИзтриване
  15. Всеки плаща цена за щастието си, тази в случая е висока, но може би си заслужава..
    djgator

    ОтговорИзтриване
  16. Тайна любов, красиво, но болезнено... Аз все вярвам, че любовта може победи всичко и дори да слее два много различни свята. Дано!
    Поздрави, много ми хареса...
    kass...

    ОтговорИзтриване
  17. djgator,
    на теб точно няма смисъл да ти обяснявам :)))

    kass,
    за световете съм съгласна, но за това, че любовта може да победи всичко - не.Ще кажа какво имам предвид в следващият ми пост :)))

    ОтговорИзтриване
  18. С малко закъснение - веКе съ тукА. Жи пуустана. мИрси.
    :)

    ОтговорИзтриване
  19. Morrt
    да не се повтаря, че ставам лоша :)

    ОтговорИзтриване
  20. Zdravei princessso....otdavna te cheta i sega veche shte znam kade da te namerq....
    Mnogo chyvstveno pishesh...napravo me ostavash bez dah....
    Pozdravi
    Ralitsa

    ОтговорИзтриване
  21. ще напиша нещо на друга тема- Мисля, че Обама не е негър (дори по новини, снимки и прочие- кожата му изглежда на моменти матова бяла- а не тъмна), а майка му е бяла (щом той е станал президент на САЩ- може майка му да е еврейка), а мъжа, който му се води баща (аз не знам дали той наистина му е баща) наистина е негър. Но и самия Обама може за пари да е защитавал исляма понякога и прочие и прочие

    ОтговорИзтриване